Οι σχολές

Κλασικά Όργανα

Στο ωδείο μας διδάσκονται όλα τα όργανα της κλασικής ορχήστρας καθώς και πιάνο και κιθάρα από έμπειρους και εκπαιδευτικά-καλλιτεχνικά καταξιωμένους καθηγητές. Το πρόγραμμα σπουδών είναι προσαρμοσμένο στις διάφορες ηλικίες σπουδαστών και περιλαμβάνει έργα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Με την ολοκλήρωση των σπουδών παρέχεται επαγγελματικό Πτυχίο και σε ανώτερο επίπεδο σολιστικό Δίπλωμα.

Ανώτερα Θεωρητικά

Ο τομέας των ανώτερων θεωρητικών περιλαμβάνει έξι τμήματα, τα οποία δεν υπάγονται στα υποχρεωτικά μαθήματα που κάθε σπουδαστής οποιουδήποτε τμήματος οφείλει να παρακολουθεί, αλλά προσφέρουν έξι ξεχωριστά επαγγελματικά πτυχία. Στον τομέα αυτό ανήκουν τα τμήματα Ωδικής, Ενοργάνωσης, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Σύνθεσης.

Μονωδία

Η ανθρώπινη φωνή είναι το τελειότερο, αλλά και το πιο ευαίσθητο μουσικό όργανο. Γι αυτό θέλει ειδική και προσεκτική μελέτη. Στο πρόγραμμα της μονωδίας οι σπουδαστές μελετούν την τεχνική αλλά και το ρεπερτόριο της όπερας, του ορατορίου και του Lied.

Βυζαντινή Μουσική

Είναι η μουσική της βυζαντινής περιόδου και ουσιαστικά η εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Έχει διαφορετική σημειογραφία και διαφορετικό ρεπερτόριο από την κλασική μουσική. Είναι στο σύνολό της εκκλησιαστική μουσική και απαρτίζεται από ελληνικά κείμενα.

Παραδοσιακά όργανα

Διδάσκονται: μπουζούκι, μαντολίνο, τα κατεξοχήν όργανα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Σύγχρονη μουσική

Διδάσκονται τα όργανα της ροκ-τζαζ μπάντας: ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, σαξόφωνο, drums, σύγχρονο τραγούδι

Μουσική Προπαιδεία (3-7 χρονών)

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ-BABY

Γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής για Παιδιά 3-4 ετών με Συμμαθητές τους Γονείς!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Ένα μελωδικό, ρυθμικό και κινητικό παιχνίδι: Τα μεταλλόφωνα βάζουν τις μελωδίες, τα κρουστά Orff μας κρατούν το ρυθμό και οι αιώνια λατρεμένες μελωδίες των μεγάλων μουσουργών ντύνουν το χορό μας.

Δημιουργική γραφή-θεατρική αγωγή-μελοποίηση

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

  • Γράφουμε τις ιστορίες μας
  • Φτιάχνουμε στιχάκια
  • Τα ντύνουμε με μελωδίες
  • Τα παρουσιάζουμε σε μικρές παραστάσεις

Για παιδιά 6-10 χρόνων. Στο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που ήδη διδάσκονται κάποιο μουσικό όργανο, αλλά και παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική.

Τεχνική Alexander

Η Τεχνική Alexander είναι μία εκπαιδευτική μέθοδος που δημιουργεί τα απαραίτητα θεμέλια για την άρτια κινητική και αντιληπτική παιδεία των μουσικών. Η Τεχνική Alexander είναι η πρώτη μέθοδος στο είδος της που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 2003 από τον Χρήστο Νούλη.

Διεύθυνση Χορωδίας

Η Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας απευθύνεται σε προχωρημένους μουσικούς που έχουν χορωδίες ή επιθυμούν να δημιουργήσουν. Παρέχει ένα πενταετή κύκλο σπουδών όπου διδάσκονται τεχνικές διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας, φωνητική και χορωδιακή αγωγή, παίξιμο παρτιτούρας, ιστορία της χορωδιακής μουσικής, ιστορία της όπερας, κ.α. Αποκτούν εμπειρία και ικανότητες για τη διεύθυνση παιδικής και μεικτής χορωδίας αλλά και μικρού οργανικού συνόλου.