Skip links

Ιεροπούλου Εύα

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ  και μουσικοπαιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης.

Με τον συνθέτη Κώστα Μπραβάκη, έχουν ιδρύσει το «Ωδείο Φίλιππος» στη Βέροια, στο οποίο διδάσκει μουσική και θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα σχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά.

Έχει εκδώσει πέντε  μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους: «το πράσινο μούσκαρι-ό» 2001, «τα πώς και τα γιατί» 2003, «ο Ίκαρος Ποντίκαρος», 2009, “το μικρό σπίτι της Νίνας” 2010, “η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες” 2011.

Το πρώτο της CD με τίτλο «το πράσινο μούσκαρι-ό» παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης για παιδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία Βιβής Νικοπούλου, σε συνεργασία με τα οργανικά και φωνητικά σύνολα του Ωδείου Φίλιππος και τη χορευτική ομάδα του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια του θεσμού «η Ανθρώπινη Φωνή», με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Σόνια Θεοδωρίδου  (Μέγαρο Μουσικής Βέροιας «Χώρος Τεχνών», Απρίλιος του 2002).

Το Νοέμβριο του 2008 το θεατρικό της έργο για παιδιά «η χώρα των ονείρων» διακρίθηκε με τον πρώτο Έπαινο στο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά:

«το μικρό σπίτι της Νίνας»,  2008, εκδ. Επόμενος Σταθμός, «ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα», 2008, εκδ. Μεταίχμιο, «ο άλλος μου εαυτός», 2009, εκδ. Άγκυρα, «τι τρέχει με το τηλέφωνο;» 2010, εκδόσεις Άγκυρα, “το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα” 2013, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο της “ο άλλος μου εαυτός ήταν υποψήφιο για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010.

Από παιδικές ομάδες θεάτρου και τάξεις θεατρικής αγαγής δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης έχουν παιχτεί τα έργα της «η Στρίγγλω», «ο βασιλιάς του ύπνου», «οι ρακαμέλες», “ο κουμπαράς στη βιβλιοθήκη μου”, “το είπε η τηλεόραση” “η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες”.

Το Μάιο του 2009 η θεατρική ομάδα των δασκάλων Ημαθίας ανέβασε το έργο της «η χώρα των ονείρων» στο Μέγαρο Μουσικής Βέροιας «Χώρος Τεχνών», σε σκηνοθεσία Ιππολύτης Μπάρκα, σκηνικά κοστούμια Τάσου Πρωτοψάλτου και μουσική Εύας Ιεροπούλου-Κώστα Μπραβάκη.

Σε συνεργασία με τον «Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Βέροιας» το έργο της «ανεβάζουμε παράσταση» (ένα έργο που γράφτηκε ειδικά για να παρουσιαστεί σε σχολικές αίθουσες) παίχτηκε σε όλα τα δημοτικά της Βέροιας, σε συνολικά 38 παραστάσεις (Μάιος-Ιούνιος) 2008.

Το Μάρτιο-Απρίλιο του 2011 από το θεατρικό σχήμα Ekfrassis ανέβηκε το έργο “η χώρα των ονείρων μας” που παρουσιάστηκε σε μαθητές σχολείων στο Ντόρτμουντ, Ντύσελντορφ και Βούπερταλ.

Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2012 στη θεατρική σκηνή FIX σε σκηνοθεσία Αστέρη Πελτέκη .

Με το οικογενειακό μουσικό-θεατρικό σχήμα TheFamilySoundMachine έχει δώσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη τις Βρυξέλλες και πολλές πόλεις της Ελλάδας παραστάσεις για παιδιά βασισμένες στη δραματοποιημένη απόδοση των  βιβλίων της, αλλά και σε άλλα παραμύθια της, όπως το χριστουγεννιάτικο “θα φέρει φέτος δώρα ο Αη Βασίλης;”.

Συνεργάζεται τακτικά με τον πολυχώρο ΟΞΥΓΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζει προγράμματα σχετικά με τη μουσική, το παραμύθι και την ποίηση σε μικρά παιδιά και σε σχολικά τμήματα όπως και με το Future Library στις καλοκαιρινές του εκστρατείες. Με το Fil Ιερόπουλο έχουν οργανώσει το σύνολο ηλεκτρονικής μουσικής “χρώματα” και σε συνεργασία με έλληνες και ξένους μουσικούς έχουν εκδώσει το CD με ηλεκτρονικές μπαλάντες “Chromata”.

Περισσότερα στοιχεία στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

www.evaieropoulou.gr

www.outopos.gr

www.myspace.com/chromatamusic

Email:  eva@evaieropoulou.gr

Μαθήματα: